Instagram’ın ardından sıra TikTok’ta mı? Mecliste hareketlilik sürüyor
Investing.com – TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yayman, yaptığı açıklamada, TikTok’un Türkiye’deki varlığının önemli bir ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini belirtti. Instagram’a erişimin engellenmesinin ardından, iktidarın gündeminde şimdi de TikTok bulunuyor.
“Milletimiz, Tiktok’un kapatılmasını istiyor”
Cumhuriyet’in haberine göre Yayman, komisyonun TikTok’un kapatılması ya da erişim engeli getirilmesi konusunda herhangi bir tavır almadığını, bu kararın Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) yetkisinde olduğunu söyledi.
Ancak Yayman, sokakta kendisiyle konuşan vatandaşların bu konuda yoğun isteklerde bulunduğunu aktararak, “Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor.” dedi.
“TikTok şeytanın avukatlığını yapıyor”
TikTok kullanmadığını ifade eden Yayman, sokakta karşılaştığı insanların kendisinden TikTok’u kapatmasını talep ettiğini belirtti. Yayman, TikTok’un topluma zarar verdiğini ve büyük bir nefret objesi haline dönüştüğünü ifade ederek, “TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor.” diye konuştu.
Yayman, TikTok’ta yapılan paylaşım ve içeriklerin toplumun değerlerinden uzaklaştığını ve bunları kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.
“Evrensel değerlerden kopuş”
Hüseyin Yayman, TikTok’ta yer alan birçok paylaşımın gerçeklikten kopuk ve tuhaf olduğunu ifade ederek, bu tür içerikleri onaylamanın mümkün olmadığını belirtti. Kendisine göre TikTok, evrensel değerlerden ve yerli, milli değerlerden ciddi bir kopuşa neden oluyor.
Yayman, TikTok’un Türkiye temsilcilerine çağrıda bulunarak, platformun topluluk kurallarına ve Türkiye’nin ahlaki değerlerine uygun bir yayın politikası benimsemesi gerektiğini söyledi.
Milletin ve sosyal çevrenin TikTok’un kapatılması yönünde ciddi talepleri olduğunu vurgulayan Yayman, bu taleplere karşı siyaset yapmanın önemine değindi. Yayman, “Bu paylaşımları asla onaylamıyorum ve muhakkak TikTok’un topluluk kuralları başta olmak üzere Türkiye’nin moral değerlerine, ahlak değerlerine, geleneklerine uygun bir yayın politikası içerisinde olmasını bekliyorum.” dedi.
Yayman’ın bu açıklamaları, sosyal medya platformları ve dijital medya düzenlemeleri konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi görünüyor.